El secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge en funcions, Julio Gómez-Pomar, va rebutjar ahir la designació d'un coordinador que centralitzi les gestions relatives a les obres del corredor mediterrani i que n'informi als diferents governs. «El Govern d'Espanya té suficient capacitat», va afirmar durant la tercera reunió «Corredor Ferroviari Mediterrani», organitzat per Expansión i patrocinat per Osborne Clarke.

Agents polítics, econòmics i socials de Catalunya es van reunir per constituir la Mesa Estratègica del Corredor Mediterrani i, entre les mesures que es van posar sobre la taula, està la designació de la figura del «coordinador». Aquest hauria de ser una persona reconeguda des del punt de vista tècnic, que centralitzi les gestions relatives a aquesta infraestructura i la coordinació entre els diferents governs, emulant així el que es va fer per a la construcció de la terminal T1 de l'aeroport del Prat.

Gómez-Pomar va recordar que aquestes tasques són de competència estatal i va subratllar que en l'Executiu hi ha «suficient intel·ligència» des del punt de vista tècnic per abordar una obra de la qual existeixen estudis des de ja fa dècades.