Moody 's enfonsa l'avaluació de Catalunya per la seva debilitat fiscal

L'agència ha baixat un esglaó la nota, de 'Ba2' a 'Ba3', mantenint la perspectiva negativa

27.05.2016 | 18:33

L'agència de qualificació Moody 's ha baixat un esglaó --de' Ba2 'a' Ba3 '- l'avaluació de Catalunya i ha mantingut la "perspectiva negativa" per a la comunitat autònoma per "la debilitat de la seva posició fiscal", a tot i el suport del Fons de Liquiditat.

Moody 's ha conclòs d'aquesta manera la revisió que va iniciar el 11 de març sobre el' avaluació 'de la Generalitat per la "incertesa" sobre la capacitat de la regió espanyola per complir les seves obligacions financeres a curt termini.

"El fracàs de Catalunya al desembre per transformar el seu deute a curt termini en deute a llarg termini no indica una reducció de la voluntat i capacitat del Govern central per ajudar-la a través del Fons de Liquiditat" amb un finançament "barat".

L'actual situació de la comunitat autònoma obeeix, d'acord amb l'agència, a "la debilitat de la seva posició fiscal", que "és més desafiant que la prevista i probablement seguirà debilitant-se" com a conseqüència de l'augment del dèficit, ha pronosticat.

A més, ha apuntat al fet que "el Govern regional està en minoria" com un dels factors que "farà difícil la consolidació fiscal". "Amb l'actual marc institucional sota el sistema de finançament autonòmic del règim comú, els alts nivells de deute seran difícils de remeiar", ha afegit.

Així les coses, Moody 's no només ha avançat que no preveu un repunt de l'' avaluació 'en el pròxim any i mig, sinó que és possible que, si Catalunya no aconsegueix l'equilibri fiscal i estabilitza la càrrega del seu deute, podria seguir baixant.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema