El PSC va denunciar ahir que en els Pressupostos del Govern es preveu una pujada de sou als alts càrrecs d'un 1% i que alguns d'ells cobraran més que els consellers, cosa que incompliria una resolució del Parlament, i va recordar que la despesa social en els comptes del 2010 era més alta que ara.

Segons va indicar la portaveu econòmica del PSC i diputada socialista Alícia Romero, en el projecte de Pressupostos de la Generalitat donat a conèixer pel conseller d'Economia, Oriol Junqueras, dimarts passat, hi figura que als alts càrrecs de la Generalitat i als propis membres del Govern se'ls augmenta el sou un 1% i que tornaran a cobrar les dues pagues extres. Això, va subratllar, contrasta amb els salaris dels diputats del Parlament, que segueixen estant congelats i no percebran les dues pagues extres, però també representa un tracte diferencial respecte als funcionaris, els quals recuperen les dues pagues extres però no podran cobrar ni productivitat ni gratificacions.

Els Pressupostos deixen oberta la possibilitat que els alts directius de la Generalitat puguin cobrar a partir d'ara fins a un 25 per cent més en concepte de gratificacions, cosa que lamenta el PSC.