La Generalitat de Catalunya i el Govern central van rendir ahir un homenatge a les víctimes de l'atemptat a la casa quarter de Vic, una acció terrorista que ETA va cometre 25 anys enrere i en el qual van morir 10 persones, entre les quals cinc menors.

El president català, Carles Puigdemont, i el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, van presidir l'acte, que va comptar amb uns 300 assistents i al qual van acudir l'alcaldessa de Vic, Anna Erra; el president de l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes, José Vargas; la presidenta de la Fundació Víctimes del Terrorisme, María del Mar Blanco; i diversos comandaments dels diferents cossos policials.

Puigdemont va declarar que "el sofriment i sacrifici" de les víctimes de l'atemptat "quedarà gravat en la nostra memòria col·lectiva". "El crim de Vic, els noms i edats de cada víctima i les seves esperances no les esborrarà mai cap treva, cap desarmament ni cap dissolució", va afegir.

Fernández Díaz, per la seva banda, va subratllar que l'acte d'ahir es va dur a terme des de "la unitat política sense fissures davant el terror".