El conseller d'Interior, Jordi Jané, va donar instruccions al comissari en cap dels Mossos que no es tanquin els expedients pel cas d'Ester Quintana i que qualsevol nova aportació objectiva de prova que pugui ajudar a aclarir l'autoria dels fets es porti al jutjat.

En declaracions a TV3, el titular d'Interior va admetre que la sentència que ha absolt els dos agents dels Mossos acusats no ha agradat a ningú perquè no se sap qui va ser l'autor dels trets que van provocar la pèrdua d'un ull a Ester Quintana, i va assegurar que «s'actuarà si en qualsevol moment apareixen nous indicis o proves».

També va assegurar que té la consciència que en aquest moment no s'oculta res, i que li agradaria que la persona que va disparar ho hagués manifestat clarament i que en veure que se celebrava un judici s'hagués presentat, cosa que no ha passat.

Va reconèixer a més que es va fer una «informació errònia per precipitada» dels fets, que van tenir lloc vuit dies abans de les eleccions, però que després es va canviar quan unes imatges emeses pels mitjans van situar una altra furgoneta al lloc on Quintana va perdre l'ull, i que els mateixos Mossos van aportar aquestes dades al jutjat.

La resposta del Govern

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va assegurar ahir que «estiraran» tots els indicis que puguin trobar per arribar a la veritat absoluta sobre el cas Quintana. «Sabem que la veritat no la conclou la sentència. Ara no tenim elements per anar més enllà, però si els tenim, el compromís d'aquest govern és rotund: els estirarem, perquè el rescabalament de la víctima ho exigeix», va subratllar durant la sessió de control en resposta a una pregunta de Catalunya Sí que es Pot. El president va reconèixer que encara que poguessin arribar a la «veritat clara i certa», tampoc hi haurà una «compensació efectiva» per a Quintana.

En aquest sentit, va assegurar que el Govern és «molt sensible» amb aquest cas perquè mai oblidarà que, «més enllà d'errors policials o ocultació d'informació o el que pugui haver-hi, això afecta una persona que té una afectació de per vida». I va insistir que encara que des de la Generalitat s'hagi demanat «reiteradament disculpes», mai es podrà recompensar prou la víctima.

De tota manera, va demanar no utilitzar un «error humà per intentar criminalitzar» la tasca global dels Mossos d'Esquadra, que va qualificar d'«imprescindible». Al seu parer, la policia catalana fa la seva feina amb el suport del Govern i de la ciutadania, que «potser no es manifesta, no crema coses, però que hi confia». Va demanar que no es «frivolitzi amb la difícil tasca policial» i que aquesta no sigui «un ninot d'intercanvi de retrets polítics».

Per la seva part, el president del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, va assegurar que «no només s'estan amagant els responsables, sinó que fins ara els han estat amagant, i aquí hi ha una gran responsabilitat política».