Els Mossos d'Esquadra han detingut tres dels okupes que aquest matí han tornat a entrar a l'anomenat "Banc Expropiat" del barri barceloní de Gràcia i estan treballant per treure'n del local dos més que segueixen encadenats a blocs de ciment per evitar ser desallotjats.

Segons han informat fonts policials, els agents han irromput cap a les 16.00 hores al local, després d'obrir un forat a les planxes metàl·liques que protegeixen la façana de l'edifici amb una serra radial.

Un cop a l'interior de l'immoble, els Mossos han trobat els cinc activistes, que aquest migdia han anunciat, a través de les xarxes socials, que havien recuperat el "Banc Expropiat".

Els Mossos han pogut treure'n, detinguts, tres dels okupes, mentre dos activistes més segueixen encadenats a un bidó farcit de ciment, cosa que està obligant als Mossos d'Esquadra a utilitzar diferents eines per alliberar-los i detenir-los.

El desallotjament dels activistes podria coincidir amb la manifestació que s'ha convocat a les 19.00 hores d'aquesta tarda al barri barceloní de Gràcia per exigir que es torni l'anomenat "Banc Expropiat" als seus ocupants.

El local va ser desallotjat el passat 23 de maig per ordre judicial arran de la denúncia presentada per la immobiliària propietària del local, el lloguer del qual va estar pagant durant un any l'ajuntament a causa d'una decisió del govern de l'exalcalde Xavier Trias per evitar el desallotjament dels okupes.