El cap de llista de CDC a les eleccions del 26 de juny, Francesc Homs, va confessar ahir sentir-se «cabrejat» i «decebut» amb l'exsecretari general convergent Oriol Pujol, perquè segons sembla no li va explicar la veritat sobre el cas ITV. La Fiscalia Anticorrupció va demanar 5 anys i 2 mesos de presó per a Oriol Pujol per la seva suposada implicació en la trama de les ITV a Catalunya, en concloure que es va valer del seu poder polític per afavorir un empresari amic íntim, que li va pagar comissions a través de la seva dona.

En declaracions a RNE, Homs va dir «confiar en l'administració de justícia» davant un cas d'«aprofitament particular» per part d'Oriol Pujol. Malgrat invocar el «principi de presumpció d'innocència», va reconèixer que el seu excompany de direcció a CDC l'havia «decebut, i en gran mesura».

«Se'm va explicar que tot això no era veritat», va recordar Homs, en referència a les explicacions internes que Oriol Pujol va transmetre a la cúpula de CDC quan va esclatar el cas ITV.

Les referències a Jordi Pujol

Paral·lelament, el PSC de Calafell vol eliminar qualsevol referència a la localitat a l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol o als membres de la seva família, a través d'una moció que es debatrà en el ple d'aquest dilluns, tal com va informar el mateix partit. La moció es basa en la doble moral que suposa l'evasió d'impostos amb reivindicar l'ètica i proposa retirar els honors a la família Pujol que puguin existir al municipi.

«En molts discursos des de la tribuna del Parlament, actes públics i mítings, Jordi Pujol i Soley sempre intentava donar lliçons d'ètica i moral a tothom, mentre ell estava amagant un delicte fiscal», indica el text. La proposta dels socialistes consisteix a canviar totes les plaques commemoratives on hi figuri Pujol, mantenint el text idèntic, però esborrant qualsevol referència a la figura presidencial. També es pretén els honor i les distincions que hagi aprovat el ple.