Els Mossos han detingut a diverses poblacions de l'àrea metropolitana de Barcelona set presumptes membres d'una xarxa de narcotraficants acusats d'haver distribuït a Itàlia almenys 160 quilos de marihuana, que cultivaven a l'interior d'immobles que tenien llogats.

Segons la policia catalana, la banda, que es dóna per desarticulada, estava liderada per diverses persones de nacionalitat albanesa, d'entre 26 i 41 anys, que suposadament distribuïen la droga per tot Europa, principalment a Itàlia, en furgonetes pertanyents a una empresa de transport internacional.

La banda, els membres de la qual tenien les funcions repartides, cultivava la marihuana en pisos llogats i, un cop assecada la droga, l'envasaven en sacs hermètics per impedir que deixés anar olor.

Posteriorment, els sacs eren recollits per altres membres de l'organització que s'encarregaven de portar-la a la nau d'una empresa de transport internacional situada a Lliçà de Vall al Vallès Oriental, on la camuflaven entre les mercaderies que estaven preparades per ser carregades en furgonetes. El transport de droga es feia un cop a la setmana i cadascun dels enviaments solia contenir una partida de prop de 20 quilos de marihuana, segons van comprovar els Mossos mentre vigilaven els presumptes narcos. Els líders de la xarxa, tres membres de la qual han ingressat a la presó preventiva per ordre del jutge, eren els encarregats de mantenir contactes per a la venda de la droga a l'estranger. Després de dos mesos d'investigació, la policia catalana va registrar el passat 8 de maig la nau de l'empresa de transport, on va confiscar 21 quilos de marihuana, valorats en prop de 105.000 euros. La policia estima que la banda ha portat a Itàlia almenys 160 quilos de marihuana, valorats en 782.400 euros, en les vuit setmanes prèvies a la desarticulació.