El creuer més gran del món, l'"Harmony of the Seas", que fa 362 metres d'eslora i 70 metres d'altura, ha arribat aquesta setmana a Barcelona, on tindrà la seva base per operar pel Mediterrani durant tot aquest estiu.

El vaixell passarà la temporada a Barcelona, des d'on sortiran els creuers de set nits pel mediterrani i passarà per Palma de Mallorca, Marsella, La Spezia, Civitavecchia i Nàpols i, a partir del 26 d'octubre, se n'anirà a Florida.

L'Harmony, que pesa 227.000 tones, té capacitat per allotjar unes 8.000 persones, 2.000 de les quals formen part de la tripulació, i en les seves 16 cobertes disposa de 20 restaurants, galeries comercials, teatre aquàtic, pista de patinatge sobre gel i casino.

L'"Harmony of the Seas", de la naviliera Royal Caribbean, és bessó de l'"Oasis" i l'"Allure of the Seas", amb els quals comparteix el títol del vaixell més gran del món, encara que l'Harmony és una mica més gran i s'ha construït a França.

Coincidint amb la seva arribada a Barcelona, un centenar de persones es va manifestar contra la presència del megacreue, alertant que el combustible dièsel que utilitzen aquests megacreuers és altament contaminant, doncs té un 3,5% de sofre i està prohibit per a activitats a terra. Utilitzen el que s'anomena fuel pesat i que en el refinament del petroli és l'últim residu que queda, explica Maria Garcia, portaveu d'Ecologistes en Acció.