El secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, ha ofert aquest dimecres als agents socials, econòmics i locals de Girona "dissenyar estratègies d'ocupació" perquè els recursos econòmics del Departament que, a través del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC), "arribin a les persones en atur siguin més eficients". La Generalitat preveu destinar aquest any 35 milions per afavorir la creació d'ocupació a la demarcació de Girona, una xifra que suposa uns 3 milions més que el 2015.

Ginesta ha fet aquest oferiment en el decurs d'una visita a Girona on s'ha reunit amb el delegat del Govern a Girona, amb representats dels agents socials i econòmics de la demarcació i amb responsables del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la demarcació. "Volem que els agents socials, econòmics i locals de Girona arribin a acords estratègics i que identifiquin les prioritats i necessitats d'ocupació perquè és al territori on es creen els llocs de treball", ha afirmat Ginesta.

El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies ha anunciat que enguany la demarcació de Girona podria rebre aproximadament 35 milions d'euros destinats per Treball per al suport a la creació d'ocupació, uns tres milions més que l'any passat, "i amb la concertació al territori aquests diners podrien ser més efectius per les persones en atur".Segons Ginesta, aquests diners incidiran especialment "en el 48% de les persones en atur a Girona que ja no cobren cap tipus de prestació econòmica". En aquest sentit, s'ha mostrat preocupat per les 43.000 persones en atur registrat, 65.000 segons l'última l'Enquesta de Població Activa, que hi ha a Girona i que la majoria siguin persones de més de 45 anys i amb més de 12 mesos en atur.

Per aquest motiu, ha subratllat el secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, a la demarcació de Girona "cal que sindicats, patronals i el món local arribin a acords estratègics, identificant dos o tres prioritats en polítiques d'ocupació, tenint en compte les seves particularitats, que beneficiïn les persones". Conflicte de les indústries càrniesD'altra banda, en el decurs de la reunió amb els sindicats de la demarcació de Girona, el secretari general Josep Ginesta ha debatut el conflicte de les indústries càrnies i sobre aquesta qüestió, ha dit taxativament que el model de subcontractació de les anomenades falses cooperatives "ha de ser revisat". "El Departament està treballant sobre aquest tema en un espai català de concertació social del sector per resoldre el conflicte", ha reblat Ginesta.