Barcelona en Comú, la coalició liderada per l'alcaldessa Ada Colau, tornaria a guanyar les eleccions municipals amb una intenció directa de vot del 17,9%, seguida d'ERC, amb un 12,3%, segons l'últim Baròmetre municipal presentat ahir. El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, va explicar també que el baròmetre indica que el 52,5% dels ciutadans considera que la gestió municipal és "bona" o "molt bona", el millor resultat des del març del 2004.

També el 32,8% dels 800 barcelonins enquestats assenyalen que la ciutat va millorar en l'últim any, mentre que el 33,6% opina que la capital catalana "ha empitjorat".

"No ens considerem un govern feble, sinó un govern acompanyat per la ciutadania. Els veïns valoren els canvis en l'àmbit simbòlic i també estructurals", va afegir el primer tinent d'alcalde.

El partit de l'alcaldessa, Ada Colau, manté la primera posició en expectativa de vot i augmenta dos punts i obté un 17,9% d'intenció directa de vot. "Malgrat les dificultats d'aquest any, els ciutadans avalen clarament la gestió municipal", va manifestar Pisarello, que a la vegada va celebrar que hi hagi "confiança en el model de la ciutat" entre els veïns de la capital.

Entre els grups de l'oposició, ERC també augmenta la seva intenció directa de vot en dos punts, fins a obtenir un 12,3%, mentre que un 8,5% dels entrevistats indica que votaria CiU, mig punt ?menys que en l'anterior enquesta.

Entre les preocupacions que centren l'atenció dels veïns de la capital catalana destaca l'atur i les condicions de treball (24,6%) i en menys grau la pobresa (6,9%), la gestió municipal (6,6%) i el turisme (5,8%).

L'anàlisi dels resultats

El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, va dir que els resultats del Baròmetre, que situen ERC com a segona força després de Barcelona en Comú, "confirmen que ERC és l'alternativa a la ciutat" i validen l'"aposta" per seguir fent oposició al govern d'Ada Colau. "Volem fer el canvi real al qual ha renunciat Barcelona en Comú pactant amb el PSC", va afirmar el regidor en declaracions als mitjans des de l'Ajuntament de Barcelona.

Per altre costat, el portaveu de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, va celebrar "molt positivament" que la ciutadania assenyalés Xavier Trias com a líder polític més ben valorat i va treure ferro al fet que el baròmetre posés els convergents per darrere de Colau i ERC, ja que segons l'enquesta municipal, si ara se celebressin eleccions, CiU obtindria els seus pitjors resultats històrics, amb una intenció de vot del 8,5%, pitjor que en l'anterior.