L'exsecretari del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Juli Boadella, va deixar de tenir condició de testimoni dins la peça 31 del cas Mercuri i properament declararà com a investigat. Boadella estava citat ahir als jutjats de Sabadell com a testimoni per esclarir si va haver irregularitats en un procés de selecció al Consorci de Residus, el qual va guanyar la regidora socialista Anna Carrasco.

Segons va explicar l'advocat de la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, però, la jutgessa va considerar ara que Boadella pot tenir relació directa amb una presumpta manipulació del procés i per això el citarà com a investigat. D'altra banda, ahir també va declarar l'exvicepresident de l'AMB, Antoni Balmón, per aclarir si havia rebut pressions per contractar una persona propera al PSC dins l'Àrea Metropolitana. Segons la Plataforma, Balmón es va defensar adduint que es tractava d'un càrrec de confiança que designava el partit i que ell no hi va tenir cap tipus de responsabilitat.

Després que ahir declaressin Anna Carrasco i la seva competidora, la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció sospita que el procés de selecció de la regidora socialista va ser manipulat per garantir la seva contractació. S'assenyala la possibilitat que realment no hi hagués cap procés durant la contractació de Carrasco i que es manipulés la creació d'un segon procés de selecció per oferir una feina a la seva competidora, que estaria més ben qualificada que Carrasco.

Sobre aquestes qüestions, la Plataforma senyala com a coresponsable l'exsecretari del Consell Comarcal i del Consorci de Residus, Juli Boadella. L'advocat de l'acusació popular, Raül Garcia, va demanar a la jutge que canviï la condició de testimoni per la d'investigat, assegurant que "no ha d'explicar què va veure durant el procés de selecció, sinó que s'ha de defensar, perquè hi ha indicis que els processos van estar viciats". "S'ha d'investigar si aquest senyor va participar de forma activa en qualsevol tipus de manipulació dels tribunals de selecció", va subratllar Garcia.

Així, l'advocat va dir que "no descarten estirar del fil" en els processos de selecció en què Boadella va tenir relació amb el tribunal que deliberava les contractacions, i va assegurar que buscaran altres expedients.