L'exministre grec d'Economia, Iannis Varoufakis, s'ha defensat de les crítiques que ha rebut per, suposadament, haver acceptat que l'Ajuntament de Barcelona el convidés a una xerrada a l'octubre, amb un cost per a l'erari municipal que hauria ascendit a més de 4.000 euros. En una entrada al seu bloc, publicada divendres passat, Varoufakis diu que "sí, és clar, vaig ser a Barcelona" però assegura "em vaig pagar totes les despeses del viatge". L'entrada al bloc inclou un enllaç a un document en PDF que mostra una factura de l'agència Multitravel per valor de 1.980 euros, en concepte de viatges d'avions i de dues habitacions a l'hotel Gran Barcino. Però la factura no està datada a l'octubre sinó al 27 de maig de 2016, un circumstància que no resta força als arguments del l'exministre.

No obstant això, Varoufakis carrega contra el PP i Ciutadans (aquest darrer partit va ser el que va revelar la polèmica): "Ja ha començat la campanya de les eleccions generals a Espanya i les forces de la regressió m'han escollit per iniciar la seva campanya de difamació fixant-se per objectiu Ada Colau", es queixa Varoufakis. També recorda que al febrer va ser convidat a participar en una altra xerrada en el marc d'un esdeveniment on tots els convidats tenien l'allotjament i el viatges pagats, però que va haver de declinar l'oferiment.

Va ser el diari El Mundo el que va revelar que el consistori es va gastar més de 4.000 euros procedents de fons públics en la visita de l'exministre grec a la capital catalana. L'Ajuntament va abonar 2.031 euros a Varoufakis per pronunciar la xerrada, a més a més de les despeses que es van invertir en les necessitats del ponent, com l'allotjament o el desplaçament durant els dies que es va quedar a Barcelona. Exactament es van xifrar en 864 pels bitllets d'avió de Grècia-Barcelona i 1.204 més per les tres nits d'hotel d'ell i la seva esposa Danae Stratou.

Malgrat que la conferència es va realitzar el 15 d'octubre, Varoufakis va estar tres dies a la ciutat, allotjat en l'hotel de cinc estrelles Mercer els dos primers dies, i un tercer a l'hotel Neri, on va passar la darrera de les seves nits. Tots aquests comptes van ser revelats per la líder de Ciutadans, Carina Mejías, que va presentar ahir les seves queixes a l'Ajuntament.

Amb la resposta que ha penjat en el seu bloc personal, Iannis Varoufakis només aconsegueix tancar la polèmica en fals.