La consellera de la Presidència, Neus Munté, va assegurar ahir que el Govern no se separa per ara "ni un mil·límetre" del full de ruta sobiranista que va assumir a l'inici de la legislatura, però que, no obstant això, està obert a "valorar" la reivindicació d'un referèndum unilateral d'independència. Després del Consell de Govern, Munté va negar que al si de l'Executiu hi hagi fissures en aquest debat, després que ahir el cap de llista de CDC a les eleccions generals, Francesc Homs, retragués a l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) que es plantegi defensar un referèndum unilateral, una idea que sí que defensen ERC i la CUP.

En aquesta línia, Munté va subratllar que el Govern té una "posició absolutament unitària respecte al full de ruta acordat". El que és essencial, però, és que les fórmules que s'incloguin en el full de ruta tinguin "base democràtica" i que els seus resultats gaudeixin de l'"homologació internacional", va dir. La portaveu va evitar recriminar a l'ANC que hagi convocat una consulta entre les seves bases per saber si caldria incloure el referèndum unilateral en el full de ruta: "Qualsevol debat intern en aquest sentit és absolutament benvingut des del màxim respecte".

En un altre ordre de coses, el Govern va aprovar interposar recurs d'inconstitucionalitat contra la Llei del procediment administratiu comú de les administracions públiques i la Llei de règim jurídic del sector públic, després d'analitzar els dictàmens emesos pel Consell de Garanties Estatutàries i en considerar que vulneren les competències catalanes i l'autonomia de les institucions.