L'R3 de Rodalies entre Puigcerdà i l'Hospitalet de Llobregat acumula aquest dimecres al matí retards de més d'una hora per "conflictivitat laboral", segons fonts de la companyia Renfe. A més, el primer tren que havia de fer el trajecte entre la capital de Cerdanya i l'Hospitalet de Llobregat s'ha aturat a Vic i el segon, amb sortida a 7.29 h de Puigcerdà i arribada a l'Hospitalet a les 10.33 h, no ha arribat a circular i la companyia ha encaminat al proper tren, amb sortida de Puigcerdà a les 08.50 h. L'R3, però, no ha estat l'única afectada ja que l'R2 es produeixen afectacions que poden arribar a causar retards d'uns 20 minuts.

La companyia no descarta que es produeixin nous episodis de protesta al llarg del matí, tot i que oficialment aquest dimecres no hi ha cap convocada cap jornada de vaga.

El calendari de protestes continuarà aquest dijous. A més, els maquinistes de Renfe han convocat noves jornades de protesta per al dia de Sant Joan, 24 de juny; i els dies 29 de juny i 1 de juliol, tot coincidint amb l'inici la primera operació de sortida de vacances d'estiu.