El ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, va lanunciar ahir que el Govern traslladarà des de Jordània a Barcelona una nena d'onze mesos d'una família refugiada perquè pugui ser tractada d'una malaltia de visió que podria deixar-la cega. A banda d'això, la petita també pateix altres malformacions. En declaracions als mitjans a la Casa del Llibre a Barcelona, on va participar en un col·loqui amb el ministre d'Exteriors en funcions, José Manuel García-Margallo, Fernández Díaz va explicar que l'Executiu espanyol ha pres avui mateix la decisió i ha acceptat que sigui portada a Espanya per a l'operació.

Es tracta d'Amar, una nena d'onze mesos, i la seva família, que en total està formada per cinc membres -els dos progenitors i tres fills?-, que es va dirigir a l'Ambaixada espanyola a Jordània per sol·licitar "a veure si en el marc del pla de reassentament de refugiats la podien acollir i traslladar-la a Espanya" per ser tractada de la malaltia rara que pateix, ha relatat el ministre de l'Interior.

"Té una malformació genètica que afecta tota la seva estructura òssia i també la seva visió, de tal manera que si no és intervinguda en un hospital especialment adequat per a aquesta patologia, perdria la visió totalment", va assenyalar el dirigent.

Per això, i atès que l'Hospital de Sant Joan de Déu a Barcelona està "en condicions" de fer aquesta intervenció, la comissió interministerial del Govern que tracta la qüestió dels refugiats "ha decidit avui mateix (ahir per al lector' que aquesta nena vingui a Espanya", va informar el ministre de l'Interior en funcions.

"Esperem que vingui pròximament a Barcelona, sigui intervinguda a Sant Joan de Déu i aquesta criatura pugui salvar la visió i, si pot ser, aquesta malformació congènita", va manifestar el ministre, que alhora va expressar la seva confiança en què Amar arribi "com més aviat millor, una vegada complimentats els tràmits corresponents".

En qualsevol cas, la nena i la seva família no seran acollits a Espanya, ja que ja estan inclosos en un programa d'acollida en un altre país, i només es desplaçarà a Barcelona per ser intervinguda d'una malaltia que únicament poden tractar uns pocs centres hospitalaris al món.

"Drama humanitari"

En aquest context, Jorge Fernández Díaz va ressaltar que l'ambaixada espanyola a Amman "ha actuat amb molta eficàcia". Segons el ministre el cas d'aquesta família "és un exemple de què la situació humanitària preval sobre qualsevol altra consideració en el context d'un drama humanitari col·lectiu on hi ha alguns casos especialment commovedors". Fernández Díaz va fer aquest anunci en el context d'un acte de la campanya electoral per a les eleccions del 26J.