Territorialment, l'enquesta elaborada per La Vanguardia preveu possibles canvis en els resultats gironins de les eleccions generals del pròxim diumenge 26 de juny. El partit de Convergència, encapçalat per Jordi Xuclà, podria perdre el seu segon escó a Girona davant de Ciutadans, partit que no va obtenir representació el desembre passat. La resta de formacions quedarien igual: dos escons per a l´ERC de Teresa Jordà , un per al PSC de Marc Lamuà i un altre per a En Comú Podem de Marta Sibina.

El mateix sondeig reafirma com a guanyadora a Catalunya la formació d'En Comú Podem amb més avantatge. En concret, la victòria dels aliats catalans de Podem s'ampliaria en gairebé quatre punts en quota de vot, del 24,7% al 28,4%, i amb fins a dos escons més, de 12 a 13 o 14 ara.

Per contra, els partits nacionalistes registrarien un estancament a la baixa. Esquerra mantindria la segona posició i la seva actual quota de vot, però podria cedir un escó dels 9 que va obtenir al desembre. Pel que fa a Convergència, la formació podria perdre fins a dos escons, passant dels 8 que té ara als 7 o 6 i, a més, perdria tres punts en percentatge electoral.

La resta de partits resistirien, a la baixa en el cas del PSC, que podria perdre un diputat i passar dels 8 que té actualment als 7, i a l'alça C's i el PP, que podrien guanyar un escó i passar de 5 a 6 en els dos casos.

A Barcelona, l´avanç d´En Comú Podem el pagaria CDC i en menor proporció ERC. La formació de Francesc Homs passaria de quatre a tres diputats i la de Gabriel Rufián podria baixar de cinc a quatre escons.

A la demarcació de Lleida, el PSC podria quedar-se sense diputat, que aniria a parar al PP, que el desembre passat es va situar a menys de 2.400 paperetes d´arrabassar-lo als socialistes, però, més a prop si va quedar CDC, concretament a 1.295 vots.

Finalment, a la província de Tarragona segons la mateixa enquesta no es produiria cap canvi. Així, les formacions d´En Comú Podem, ERC, PSC, CDC, C´s i PP obtindrien un escó cada una. raquel gironès girona