El ple del Parlament de Catalunya debatrà la setmana que ve una proposició de Ciutadans, que ha rebut una esmena a la totalitat de Junts pel Sí, per "racionalitzar" les hores que els alumnes dediquen als deures escolars fora de l'horari lectiu.

La junta de portaveus del Parlament ha acordat avui incloure en el ple, que se celebrarà dimecres i dijous pròxim, el debat de totalitat de la proposició de llei de Ciutadans sobre el temps dedicat als deures escolars.

El ple del Parlament també debatrà i votarà la proposta de resolució de Ciutadans, PSC, CSQP, PPC i la CUP sobre les necessitats educatives per al pròxim curs, segons han acordat aquest matí la taula i la junta de portaveus.

L'ordre del dia també inclou la sessió de control, les interpel·lacions i les mocions.

El ple començarà dimecres de la setmana que ve amb la sessió de control, primer amb les preguntes als consellers i després al president de la Generalitat, i seguirà amb el debat de totalitat de la proposició de llei de Ciutadans, sobre mesures urgents de racionalització del temps dedicat per l'alumnat en activitats acadèmiques fora de l'horari lectiu, a que JxSí ha presentat una esmena a la totalitat.

A continuació, el ple debatrà la proposta de resolució sobre les necessitats educatives per al pròxim curs 2016-2017, que la taula ha admès a tràmit aquest matí i que es tramita pel procediment d'urgència, que permet reduir els terminis de tramitació.

Així, els grups podran presentar esmenes fins al dimarts al migdia.

L'ordre del dia del ple també inclou les interpel·lacions dels grups als consellers i les mocions sobre les condicions laborals dels docents (PPC); les polítiques per a la gent gran (PSC); el món local (PSC); la inacció davant la situació d'emergència social (C's); el projecte Visc + (CSQP) i la democràcia i les iniciatives legislatives populars (CUP).