El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va informar al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, sobre les converses amb el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, sobre les gestions per intentar desprestigiar els líders de les formacions independentistes catalanes atribuint-los presumptes casos de corrupció. Així es desprèn de les noves converses que ha publicat aquest dimecres 'Público' després que aquest dimarts a la tarda donés a conèixer una altra conversa en què repassaven temes que poguessin desprestigiar CDC i ERC. En el diàleg entre ambdós, l'actual candidat del PP comunica a De Alfonso que "el president ho sap" i li diu que "és un home discret on els hi hagi". D'altra banda, les converses es van produir entre el 2 i e 16 d'octubre, a pocs dies de la consulta del 9 de novembre del 2014.

Un fragment de la conversa publicada pel diari Público:

Fernández Díaz (FD): Quedem així, si et sembla. Jo en prenc bona nota i traslladaré aquesta conversa a qui et pots imaginar, li explico no? El que m'has dit i tal.

De Alfonso (dA): Sí, no et preocupis.

FD: Això queda entre nosaltres i a qui li ho explicaré, que és una tomba, com és obvi ja actuarà com estimi oportú i convenient.

------

FD: És clar que això, per no comprometre't a tu, això queda entre tu i jo.

dA: Les idees són seves, ministre, se li han ocorregut a vostè. Tot el que vostè decideixi ben decidit està.

FD: No, tracta'm de tu... hehehe.

dA: Com ja ens seguim€

FD: Aquesta reunió evidentment queda entre tu i jo. La sap qui la sap [en al·lusió a José Ángel Fuentes Gago, cap del gabinet del número dos de la Policia, el comissari Eugenio Pi] i jo l'explicaré, explicar com et pots imaginar, però això queda entre nosaltres absolutament i per tant€ Segon€

------

FD: El president del govern ho sap.

dA: Em sembla bé, però això és lògic, és una relació de govern.

FD: Jo li ho vaig dir a ell, és un home discret on els hi hagi. Per descomptat, la seva mà dreta no sap el que fa la seva mà esquerra. Jo el conec molt bé, de molts anys. Porto treballant i col·laborant amb ell des de febrer del 91 ininterrompudament, a l'oposició, al govern, a l'oposició.

dA: Gairebé 15.

FD: Des del 91, 23 anys.