El president català, Carles Puigdemont, va denunciar «tones de guerra bruta de l'Estat» contra el procés sobiranista, mentre que tant els sobiranistes com el PSC i En Comú Podem van demanar dimissions per les converses entre Jorge Fernández Díaz i Daniel de Alfonso. Puigdemont va destacar que el projecte independentista no ha quedat «enterrat per tones de conjures, clavegueres i guerra bruta de l'Estat», al qual va instar a acceptar la «realitat» que el sobiranisme està «més viu que mai».

Paral·lelament, Francesc Homs va demanar «formalment la dimissió del ministre i que es retiri de ser candidat» pel que va qualificar de «conspiració fúnebre», després d'haver llegit la conversa revelada per Público, que va titllar de «fastigosa». La Mesa del Parlament celebrarà una reunió d'urgència per analitzar el cas, tenint en compte que el director de l'Oficina Antifrau el tria la cambra catalana.

El cap de llista d'ERC a les eleccions del 26-J, Gabriel Rufián, va afirmar que «això evidencia que hem cabrejat molta gent que mereix ser cabrejada». En un acte electoral a Vilanova i la Geltrú, Rufián va lamentar que «tot un Estat estigui buscant casos de corrupció en els partits independentistes, això són les clavegueres, el fang, però no han trobat absolutament res, només tenim una línia vermella, els 85 anys d'història impol·luta que ens contemplen».

La candidata del PSC al Congrés, Meritxell Batet, va demanar les dimissions del director de l'Oficina Antifrau i del ministre d'Interior en funcions: «Després de les converses que hem conegut, crec que tant un com l'altre haurien de presentar la seva dimissió i, si no, ser cessats de manera immediata».

Mentrestant, la CUP va demanar les «immediates dimissions» de Fernández Díaz i De Alfonso, a qui també va demanar que comparegui davant del Parlament.