Després d'hores de suor i pedaleig, el cap de llista de CDC per a les generals, Francesc Homs, ha arribat avui en bicicleta al monestir de Montserrat.

Homs ha sortit a les 9 del matí de la seva localitat, Taradell (Osona), ha recollit a mig camí a altres ciclistes a Monistrol i, després de formar un grup, ha ascendit la carretera serpentejada a ritme constant i sota un sol fulminant.

Tres hores i mitja en total per cobrir 83 quilòmetres que l'exconseller de Presidència ha registrat amb una càmera incrustada en el seu casc de ciclista.

El destí de l'etapa: Montserrat. Un monestir i una muntanya que té un especial simbolisme per al nacionalisme català i, concretament, per a CDC, doncs és en aquest espai, avui ple de turistes, on Jordi Pujol va fundar el partit el 1974 en la clandestinitat.

Després de superar les pujades de la muntanya més emblemàtica de Catalunya, a Homs li queda la de diumenge, quan CDC se sotmet al judici de les urnes en un moment delicat del procés sobiranista.

Malgrat el que indiquen algunes enquestes, en la formació d'Artur Mas es llancen missatges de confiança i esperen obtenir bons resultats que els permetin confiar en que en la pròxima etapa ciclista no hagi pals en les rodes del sobiranisme.