El Departament d'Interior va admetre que l'actuació d'agents dels Mossos d'Esquadra d'identificar i demanar telèfons a periodistes que cobrien dimarts passat un escorcoll durant un operatiu contra un grup de xinesos no va ser correcta. Als periodistes que estaven allà se'ls va fotografiar el DNI, demanar el número de telèfon i es va comprovar que el número fos correcte. Els Mossos van explicar que ho van fer agents de la divisió d'afers interns que està investigant filtracions internes, mentre des de Comunicació d'Interior es va demanar «disculpes» als afectats.

Interior va negar que s'estigui fent cap fitxer o llistat d'informadors i va assegurar que el conseller Jordi Jané no tenia constància que els agents dels Mossos haguessin demanat aquesta informació a periodistes. El Col·legi de Periodistes de Catalunya va lamentar els fets, espera que no es tornin a repetir i es va mostrar satisfet amb les explicacions rebudes pel Departament.

Per la seva banda, el Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) va emetre un comunicat en què qualifiquen «d'assetjament intolerable» les identificacions i van demanar la dimissió de qui «n'hagi estat el responsable».