El Parlament va aprovar ahir una moció del PPC que insta el Govern a convocar oposicions d'accés al cos de docents abans del juny del 2016. Van votar a favor els populars, PSC, C's i CUP, mentre que Catalunya Sí que Es Pot es va abstenir i Junts pel Sí hi hi va votar en contra. Ara bé, el grup de govern va perdre la votació perquè dos dels seus diputats estaven absents.

La cambra també va tirar endavant la garantia del pagament del sou del mes de juliol del 2016 als professors substituts, en aquest cas amb el vot favorable de tots els partits menys Junts pel Sí. En la línia del que ja es va aprovar dimecres, també es va donar llum verd a la cobertura de les baixes de personal docent des del primer dia per al proper curs.

Una altres de les decisions que es van tirar endavant va ser una moció que reclama al Govern que convoqui oposicions en un any amb el nombre de places «suficients» perquè a Primària, Secundària, Formació Professional i Règim Especial hi hagi unes ràtios màximes que no superin els nivells anteriors a 2012 durant el proper curs 2016-2017, i que el percentatge d'interinitat no sigui superior al 5% l'any 2018.

El text també inclou garantir als docents majors de 55 anys la possibilitat de reduir en dues hores lectives la seva càrrega horària, així com adoptar les mesures necessàries perquè el curs 2016-2017, el cos de docents de Secundària recuperi les 18 hores lectives i les 24 de permanència, mentre que els de Primària tornin a les 23 hores lectives i 30 de permanència.

Un altre dels punts tractats ahir va ser el d'instar el Govern a tornar abans d'acabar l'any la totalitat de la paga extraordinària del 2012 als empleats públics, i establir en tres mesos un calendari per retornar les del 2013 i 2014. L'acord amb els sindicats a la Taula de Funció Pública, però, preveu el pagament de la paga del 2012 en tres anys.