La cap de llista del PSC a les eleccions del 26-J, Meritxell Batet, ha carregat contra Podem i el que entén com una "manca total de sentit del moment polític" en les negociacions post 20-D. "Vam perdre una oportunitat que avui som conscients que és molt més allunyada", ha lamentat davant del Consell Nacional extraordinari del PSC.

Per això i després d'haver "forçat" nous comicis, Batet ha advertit els de Pablo Iglesias per la victòria de Mariano Rajoy: "Els ha servit la por, la perspectiva que Podem fos l'alternativa al PP assegura la victòria de la dreta, acabar amb el bipartidisme té com a efecte la fractura de l'esquerra i això porta ineludiblement a perpetuar la dreta al govern", s'ha queixat.

En aquest sentit, la cap de llista socialista, que ha fet autocrítica dels resultats dels socialistes, s'ha desmarcat de Podem i ha garantit que no oferiran "respostes simples i emocionals" als ciutadans perquè són "equivocades": "No serem mai al desfogament improductiu encara que pugui funcionar electoralment a curt termini".