La nova CDC serà un partit de «centre ampli» que els militants, ara «associats», acabaran de definir votant les opcions que es plantejaran en els documents elaborats per la direcció durant un congrés que arrencarà el 8 de juliol per decidir en primer lloc el nom. La portaveu de CDC, Marta Pascal, i la directora del procés congressual, Clara Tarrida, van oferir ahir una roda de premsa per explicar detalls dels dos congressos que Convergència celebrarà en el Fòrum de Barcelona del 8 al 10 de juliol: el divuitè i últim de Convergència i el que serà primer del nou partit.

Pascal va fer una crida als militants i simpatitzants perquè formin part d'aquest «moment fundacional» d'una nova formació que té vocació de «centre ampli i al servei del procés polític» que condueix a la «llibertat» de Catalunya, amb un «model de societat basat en el benestar de les persones».

Així doncs, els associats decidiran com es defineix la nova CDC en l'eix nacionalista i social, així com l'estructura organitzativa i el tipus de càrrecs de la direcció, abans de la votació del 23 de juliol en la qual, per primàries, escolliran la direcció del nou partit. Hi haurà més d'una opció proposada des de la direcció, encara que cap la possibilitat d'introduir nous noms en el transcurs del congrés.

La portaveu no va revelar encara si el partit es definirà com a sobiranista o independentista, però ja va descartar que al congres facin esment al referèndum unilateral d'independència i va aprofitar per recordar que CDC i ERC tenen un full de ruta acordada sense aquest element. «Si hi ha d'haver alguna modificació, ja es decidirà», va afirmar.