La recaptació per taxa turística puja un 16%

04.07.2016 | 00:00

La recaptació per l'impost sobre les estades en establiments turístics, l'anomenada taxa turística, s'ha incrementat en un 16,17% durant el primer trimestre de 2016, segons va revelar Jordi Baiget, el conseller d'Empresa i Ocupació. Baiget va valorar positivament aquesta dada i va apuntar que mostra una bona evolució de Catalunya com a destinació turística.
Així, la recaptació de la Generalitat per aquest impost ha passat dels 5.938.018 euros durant el primer trimestre de 2015 als 6.897.975 en el mateix període de 2016, gairebé un milió d'euros més de diferència. Durant tot l'any passat, es van recaptar 43,5 milions d'euros gràcies a l'aplicació de l'impost sobre les estades en establiments turístics, un 5,5% més respecte del 2014.
El conseller Baiget també va parlar dels plans de l'Ajuntament de Barcelona d'introduir una taxa que gravi les estades dels passatgers de creuers a la capital catalana. El titular d'Empresa va posar en dubte que el consistori barceloní sigui prou competent per aplicar aquest gravamen, ja que és la Generalitat l'administració a la qual pertoca aplicar aquest tipus de taxes, també sobre l'activitat de creuers, i va afirmar que serà el Govern i el Parlament els qui eventualment legislin sobre aquesta matèria. "Tots volem un turisme més sostenible i de qualitat, basat en el nivell de despesa" va afirmar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema