L'impulsor de la plataforma Nova Convergència i exconseller, Germà Gordó, va reconèixer ahir que el fet d'aparèixer en les converses entre Jorge Fernández Díaz i Daniel de Alfonso no li ha anat bé de cara al procés congressual de CDC, però va assegurar que se sent "més fort" tot i que hi hagi gent que ho "aprofita". "Jo crec que els adversaris sí que ho estan utilitzant, i espero que aquests adversaris que ho estan utilitzant no siguin del meu partit. Jo he de creure que en el partit no s'utilitzarà res del que ha sortit en contra meva, és el que espero i desitjo", va apuntar en declaracions a Rac 1. Gordó ha insistit que ell no va participar en cap conxorxa contra Artur Mas, i va negar que De Alfonso alguna vegada li ho plantegés. També va opinar que s'haurien de reformular les funcions de l'Oficina Antifrau.

Gordo va reiterar que ell era l'interlocutor designat pel Govern per parlar amb el llavors director d'Antifrau, Daniel de Alfonso, però ell traslladava el contingut d'aquestes converses al llavors president de la Generalitat, Artur Mas. "Jo li ho explicava tot al president, i quan dic tot vull dir tot. A mi el senyor De Alfonso mai em va dir que volia fer un pla per derrocar el procés o Artur Mas", va indicar.

En aquest sentit, va reconèixer que se sent perjudicat per aquestes informacions, que no li han anat bé de cara al procés intern de CDC, però alhora va apuntar que tampoc hi ha matèria per querellar-se. En tot cas, va assegurar que a ell les dificultats "l'enforteixen". Va afegir que ell se sent "afectat" però no "embrutat".

Gordó també va voler recordar que ell fa un any li va preguntar a Mas quin paper volia que tingués quan sortís del Govern, perquè tenia l'oportunitat de marxar al sector privat, i va ser l'expresident qui va oferir-li anar a les llistes de Junts pel Sí. "Si m'hagués dit "ara necessitem cares noves" jo ara no seria diputat al Parlament", va dir.

Sobre l'Oficina Antifrau, Gordó va opinar que "ha servit per algunes coses", però va considerar que potser caldria reformular les seves funcions i situar-les en l'àmbit pedagògic o de formació, perquè ja hi ha altres òrgans com Fiscalia o la Sindicatura de Comptes per controlar.

Pel que fa al contingut del document de bases fundacionals del nou partit de CDC, Gordó va celebrar que coincideixi amb Nova Convergència a l'hora de definir el partit com a sobiranista i de centre ampli. A parer seu, "no s'han d'estrènyer els límits" deixant fora els partidaris del dret a decidir però que no són independentistes.