L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha exigit avui al Ministeri de l'Interior que acabi amb les "filtracions", després que dos agents de la Guàrdia Civil hagin acudit aquest migdia a l'ajuntament per reclamar documentació en el marc de l'operació Tèrmyca contra la corrupció municipal.

Madrenas ha lamentat que "alguns mitjans de comunicació" sabessin d'aquesta actuació amb anterioritat i ha donat a entendre que l'objectiu d'això és sembrar "certs dubtes" sobre la integritat dels responsables del consistori, quan el procedir ha estat sempre "perfecte i correctíssim", ha apuntat.

"Comencem a estar una mica cansats d'aquestes filtracions i exigim al Ministeri de l'Interior que no se'n produeixin més", ha manifestat l'alcaldessa convergent, que ha considerat que "no és honest" posar en el focus mediàtic el lliurament d'un disc dur portàtil als agents.

Marta Madrenas ha insistit que el seu ajuntament únicament ha col·laborat en una investigació del jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell (Baix Penedès).

Els dos integrants de la Guàrdia Civil han estat dirigits a la secretaria municipal, on se'ls han facilitat cinc contractes signats amb les empreses Efial, CGI i Oliver Camps.

Aquesta informació havia estat facilitada anteriorment a l'Oficina Antifrau de Catalunya, encara que llavors el ventall anava del 2011 a 2015 i, ara, s'ha ampliat a 2009 i 2010.

Madrenas ha detallat que el preu de les auditories realitzades per aquestes companyies responen a "contractacions menors" que oscil·len entre els 4.500 i els 17.600 euros i en les quals es va seguir "tota la tramitació legal que s'exigeix".

"No tenim dubte que aquest ajuntament ha actuat perfectament i que sap fer les coses molt bé", ha subratllat Madrenas, que s'ha posat "a disposició de les autoritats per donar tot l'auxili que es demani".