Carina Mejías presenta una denúnia contra Oriol Pujol per amenaça

La regidora de C's va rebre el missatge al mòbil després de demanar una comissió sobre el Barcelona regional

12.07.2016 | 00:00

La regidora de C's a Barcelona Carina Mejías va denunciar l'exdiputat de CiU Oriol Pujol per amenaces, perquè suposadament li va enviar un missatge recriminant-li que volgués indagar els negocis de la seva família: «Sabia que eres una persona recargolada. Això et donarà malviure. Cuida't».
A la denúncia, interposada davant la Fiscalia, Mejías va posar en relleu que Oriol Pujol, a qui coneixia perquè tots dos havien coincidit al Parlament, li va enviar aquest SMS, que troba amenaçador, el 2 de juliol passat, un dia després que Ciutadans plantegés sense èxit en el ple de l'Ajuntament de Barcelona la creació d'una comissió d'investigació sobre els contractes de «Barcelona Regional» entre 2009 i 2015.
Ciutadans va sol·licitar la creació d'aquesta comissió d'investigació després que una auditoria municipal va detectar suposades irregularitats en la contractació de diversos projectes per part de l'agència pública Barcelona Regional durant el mandat de Xavier Trias (CiU), quatre d'elles per valor de 140.000 euros a la mercantil «Entorn S.A.», vinculada directament a Pere Pujol Ferrusola, germà d'Oriol Pujol.
En declaracions als periodistes a les portes de la Ciutat de la Justícia, Mejías va indicar que considera que el missatge que li va enviar Oriol Pujol, que estava escrit en català, és amenaçador i que enviant-l'hi la pretenia intimidar i coaccionar perquè desistís de la seva tasca de control de la suposades irregularitats a Barcelona Regional. Ü«Cap amenaça impedirà que seguim investigant i traient a la llum els que s'han beneficiat de la seva situació de preeminència per malversar», va garantir Mejías, que va afirmar que va decidir denunciar aquestes suposades amenaces després de consultar-ho amb el seu partit i assessorada pels seus advocats, del bufet Zaragüeta-Reina.
La regidora de C's va indicar que la seva relació amb Oriol Pujol es limita a haver coincidit en l'anterior legislatura a la comissió d'Assumptes Institucionals del Parlament, moment en què van intercanviar els seus números de telèfon, encara que no havien mantingut cap tipus de contacte. Mejías també va lamentar que l'equip de govern municipal rebutgés la seva petició de constituir la comissió d'investigació. «Darrere de la gestió a Barcelona Regional hi ha irregularitats. L'SMS n'és una mostra», va denunciar la regidora de Ciutadans a Barcelona, que va criticar l'equip d'Ada Colau per «tapar les vergonyes als que han malversat».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema