La directora general de Turisme de la Generalitat, Marian Muro, té previst deixar el seu càrrec a la conselleria d'Empresa per ocupar la direcció del grup Julià a Espanya. El fins ara director del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Octavi Bono Gispert, serà l'encarregat d'agafar-li el relleu.

Segons van confirmar fonts pròximes a Muro, fa temps que tenia sobre la taula l'oferta de feina d'aquest grup turístic i de transport i va decidir esperar fins que hi hagués un substitut per al relleu. Les mateixes fonts van assegurar que la decisió de Marian Muro no té a veure amb discrepàncies amb la conselleria sobre la normativa referida a noves modalitats d'allotjaments turístics, que estava previst que es publiqués amb la Llei d'Acompanyament dels pressupostos i que ara ha iniciat els tràmits perquè s'aprovi de manera independent.

Marian Muro té una dilatada experiència en el món del turisme, ja que abans d'accedir a la direcció general de Turisme, a principi del 2011, va ser durant anys gerent de l'Associació Catalana d'Agències de Viatges (ACAV).

El nou substitut

El fins aquests moments director del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Octavi Bono, va ser nomenat pel Govern nou director de Turisme de la Generalitat. Bono, que ha ocupat el càrrec al capdavant de l'organisme autònom de l'ens provincial durant els últims 21 anys, pren doncs el relleu de la seva successora i es posiciona al capdavant de la direcció d'aquest departament.

Nascut a Riudoms, el nou director general és diplomat en Turisme, llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia, Màster en Direcció Pública i doctorat a la URV amb una investigació sobre la governança en el sistema turístic català. L'any 1995 va ser nomenat gerent i director del Patronat turístic provincial, amb l'objectiu de definir estratègies diferenciades per a les marques que gestiona, Costa Daurada i Terres de l'Ebre, amb l'objectiu de potenciar les particularitats pròpies de cada territori, fomentant l'acció conjunta i unificant l'estratègia i els recursos en cada cas. A partir d'aquest moment, les seves tasques seran redistribuïdes de forma provisional per l'actual equip de l'ens.

En un comunicat, la Diputació de Tarragona va assegurar que com a director general, Bono continuarà treballant per la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre des d'una «visió més global, amb l'objectiu de fomentar la dinamització i la competitivitat del sector turístic de tot Catalunya». En aquest sentit, apunten que el sector «ha rebut amb optimisme» la notícia del nomenament.