La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha assegurat aquest dijous que l'error informàtic que aquest dimecres va endarrerir l'adjudicació de centres als professors interins centres professors interinsja s'ha resolt, tot i que no ha concretat quan es podran fer les reassignacions provisionals.

En resposta a una interpel·lació de C's al Parlament, ha garantit que el Departament ja està treballant en una nova resolució per no 'perjudicar' els afectats i que aquests no haguessin de presentar individualment les seves reclamacions. 'No hi ha cap dret que s'hagi vulnerat, sinó un error informàtic i és cert que ha provocat que malauradament hàgim de tornar a fer la resolució', ha comentat Ruiz. Els sindicats calculen que la incidència va afectar entre 20 i 25.000 persones.

L'error es va detectar en el càlcul dels punts i barems de cada aspirant i va provocar disfuncions en els llistats dels centres als quals pot accedir cada interí. La incidència també es va produir entre els professors funcionaris i altres col·lectius.

El portaveu del sindicat Ustec, Ramon Font, ha qualificat l'actuació del Departament d'Ensenyament de 'lamentable' i ha pronosticat que aquest endarreriment farà que la direcció dels centres hagin de treballar a l'agost. 'No és una errada, és un caos', ha afegit Font, que també ha criticat que no es doni prioritat a què sigui el centre qui esculli el professor i no a l'inrevés. A més, ha deixat entreveure que l?errada informàtica pot tenir a veure amb l'externalització del servei informàtic.

Font també ha remarcat que no s'havien trobat mai havent de demanar la dimissió d'una consellera només sis mesos més tard de la seva presa de possessió. 'Faran bona la consellera Rigau', ha assenyalat. D'altra banda, en la interpel·lació al Parlament, Ruiz ha mostrat que el seu convenciment que el curs que ve 'començarà molt millor que l'hem acabat' ja que Catalunya tindrà 'recursos de més', tot i que ha lamentat que no es podran posar a disposició dels pressupostos.