El Ministeri de l'Interior adverteix que hi ha un alt grau de probabilitats que no registri el Partit Demòcrata Català (PDC) al registre de formacions polítiques per suposades similituds amb el nom de Demòcrates de Catalunya. Fonts del Ministeri recorden que a finals del 2015 els promotors del Bloc Democràtic Nacional van intentar registrar també el nom de Partit Demòcrata de Catalunya amb les sigles Padeca i el registre els va demanar que canviessin de nom per similituds amb el que lidera Antoni Castellà. "El precedent indica que no es poden inscriure amb aquest nom", apunten les fonts del Ministeri.

Malgrat que Interior encara no disposa de cap sol·licitud d'inscripció al Registre de Partits Polítics de la Direcció General de Política Interior, aquestes fonts ja assenyalen que la denominació de la nova formació que neix del congrés de Convergència incompliria les normes de la Llei Orgànica de partits polítics 6/2007, que estableixen que els noms de les formacions no poden induir a error o confusió respecte a altres formacions que ja estan registrades.

La decisió encara no està adoptada i per ara "el Ministeri de l'Interior es limita a dir que ja hi va haver un intent de registrar aquest nom i va ser rebutjat", indiquen les fonts pròximes al ministre Jorge Fernández Díaz.

El Ministeri de l'Interior irromp d'aquesta manera en el procés de refundació de Convergència i ho fa donant la raó a Demòcrates de Catalunya, que durant el congrés d'aquest cap de setmana va advertir que estava disposat a anar als tribunals per forçar la nova formació a canviar un nom que consideren que porta a confusió amb el seu.

El ministre no té agenda pública d'actes aquest dijous i divendres participarà al consell de ministres.