El vicepresident del Govern català, Oriol Junqueras, va acusar ahir el PP de «recargolar l'Estat de dret» amb les seves «maniobres» contra els partits independentistes des del ministeri de l'Interior, «conspirant, fabricant proves falses i inventant-se fraus». Junqueras va llançar aquesta acusació contra el PP en resposta a una interpel·lació plantejada pel portaveu del grup popular al Parlament, Enric Millo, que prèviament havia retret al Govern en persistir a construir «estructures d'estat» quan el Tribunal Constitucional les ha declarat com a inconstitucionals.

Millo, que va reclamar «un canvi de rumb» al Govern per deixar d'impulsar un full de ruta «que és un gran engany» i «una tirania», va instar també Junqueras a pensar més a «abaixar els impostos que a construir estructures d'Estat».

El portaveu del PPC va denunciar que «estem davant la tirania d'un marc mental estret al qual només preocupen els somnis d'uns pocs, una tirania d'una minoria, ens trobem davant les ànsies de poder totalitari d'una elit acostumada a operar sense fre».

El vicepresident i conseller d'Economia va considerar que el procés independentista i les estructures d'estat s'han convertit des de fa temps «en el monotema del PP» i va advertir a Millo que «tot el que ens ha dit a nosaltres li ho podem dir al seu partit». «Com ens pot dir que recargolem l'Estat de dret un partit com el PP que té un ministre de l'Interior que es dedica a conspirar contra els partits independentistes, a aixecar proves falses i a inventar-se fraus?», es va preguntar Junqueras.

El vicepresident de la Generalitat va lamentar que el PPC demani a l'executiu de la Generalitat que rebaixi impostos quan «el Govern del PP va anunciar un increment per valor de 6.000 milions d'euros i, per quarta vegada, s'ha presentat a unes eleccions dient que els abaixaria i després els ha apujat tots».