El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha dit aquest divendres que "el dolor del poble francès", poble "germà, veí i amic", "també és el dolor de Catalunya", arran de l'atemptat d'anit a Niça. En una declaració institucional just després de la reunió del Gabinet de Coordinació Antiterrorista, Puigdemont, s'ha adreçat en català i francès per condemnar l'atemptat amb camió a Niça, mostrar la seva solidaritat amb les víctimes d'aquesta "urpada criminal i sanguinària" i oferir la col·laboració dels Mossos d'Esquadra a les forces de seguretat franceses per lluitar contra el gihadisme.

En una breu intervenció sense preguntes, Puigdemont ha mostrat la convicció que els Mossos treballen des de fa temps "amb fermesa i compromís" per reduir el risc d'atemptats, i ha anunciat que aquest estiu reforçaran algunes accions antiterroristes. "Tenim la voluntat de contribuir a l'esforç global", ha dit en francès, i ha assegurat que la lluita antiterrorista també és catalana.

Finalment, el president ha volgut "sumar la veu catalana al món" per dir als terroristes que "no guanyaran" ni "trencaran la cohesió del país", perquè el poble català vol estar al costat dels que respecten la llibertat religiosa, la diversitat i els drets humans.