L'Audiència Nacional es queda el cas dels diners de Pujol a Andorra

En situar els presumptes delictes al Principat, es considera que és el tribunal més adequat per investigar

16.07.2016 | 00:00

L'Audiència Nacional va decidir quedar-se amb el cas contra la família Pujol pels diners que ocultava a Andorra, ja que en situar els presumptes delictes al Principat és el tribunal competent per investigar-los. Així ho va decidir la Sala penal de l'Audiència Nacional, que va rebutjar un recurs de Jordi Pujol Ferrusola, primogènit de l'expresident català, en contra de la decisió el desembre passat del jutge d'aquest tribunal José de la Mata d'acceptar la competència per investigar el cas, que fins a aquell moment el portava un jutjat de Barcelona. Segons la secció tercera, l'Audiència és la competent per investigar els possibles delictes de la família Pujol (blanqueig, associació il·lícita, delicte fiscal i corrupció entre particulars) perquè considera que el gros de l'activitat delictiva es va cometre a Andorra, «sense perjudici que els fons tinguessin el seu origen primari a Espanya».
És en el Principat, diu el tribunal seguint els criteris de la Fiscalia, on la família ocultava els fons de procedència dubtosa (l'expresident Jordi Pujol va al·legar que eren d'una herència però els investigadors sospiten que provenien de comissions il·legals), i després el primogènit els repartia entre els germans Pujol en els seus comptes també d'Andorra.
Els investigadors sospiten que les «ingents» quantitats de diners que van moure els set germans Pujol i els seus pares a Andorra van poder respondre a comissions il·legals a canvi d'adjudicacions públiques. El jutge De la Mata ja ha pres declaració sobre aquests fets al matrimoni Pujol-Ferrusola i a sis els seus fills i ha retirat el passaport al primogènit, Jordi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema