Santi Vila és un polític ambiciós. L'actual conseller de Cultura i candidat a presidir el Consell Nacional del Partit Demòcrata Català, ha sumat un nou repte a la seva carrera: ser alcalde de Barcelona.

En una entrevista amb el diari Ara, el conseller ha asseverat que si hi hagués primàries, "és una possibilitat que estic estudiant perquè em faria molta il·lusió tornar a ser alcalde", en referència a la seva etapa al capdavant del consistori de Figueres.

A més, ha indicat que seria "més motivador des d'un punt de vista ideològic" que la seva contrincant fos l'actual alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

El RUI, una "aportació inoportuna"

Durant l'entrevista, Vila ha dit que vol un PDC en el qual "els que no creuen en la independència se sentin còmodes" i ha insistit que un Referèndum Unilateral d'Independència (RUI) "és una aportació inoportuna i injustificada".

Segons el seu parer, "les ocurrències serveixen per anar traient suports. Podríem quedar molt bé en entorns hiperventilats", però a costa, ha dit, "de fer-nos cada vegada més petits".

El PDC ha perdut l'oportunitat de distingir-se d'ERC

Respecte al fet de pugnar per ser president del Consell Nacional del PDC, càrrec al qual també concorre la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha assenyalat que el partit ha de ser "una alternativa al populisme d'esquerres" i que "ha perdut una oportunitat" per distingir-se més d'ERC.

El conseller considera que "és urgent que el PDC es defineixi ideològicament" per defensar elements com "la cultura de l'esforç i la meritocràcia, que no es troben en les famílies polítiques de l'esquerra".

Tampoc ha obviat que va sortir del congrés amb un regust "agredolç" per les divisions que es van evidenciar.

Per al conseller, "hi va haver moltes tensions, moltes divisions i moltes faccions i molts enfrontaments". "Ens van deixar la sensació que hi havia massa tensió interna", ha postil·lat.