JxSí i la CUP acorden un mecanisme unilateral per desconnectar

El PPC s'oposa a totes les conclusions pactades pels independentistes i CSQEP critica la "unilateralitat" del seu full de ruta

18.07.2016 | 12:19
Mireia Boya (CUP), Marta Rovira, Lluís Corominas i Chakir El Homrani (JxSí), entrant a la comissió del Procés Constituent

Acord in extremis. JxSí i la CUP han arribat a la sessió de la comissió d'estudi del Procés Constituent deu minuts tard, però amb un acord tancat per presentar unes conclusions conjuntes. Els dos grups independentistes han aconseguit aprovar el seu text conjunt –majoritàriament en solitari i en alguns punts amb CSQEP- i evidenciar així una unitat d'acció en aquesta matèria.

Les conclusions aprovades i pactades entre JxSí i la CUP plantegen que el Procés Constituent crei un Fòrum Social Constituent per aglutinar la participació ciutadana, que s'aprovin les lleis de desconnexió de la legalitat espanyola, i incloure un "mecanisme unilateral d'exercici democràtic que servirà per activar la convocatòria de l'Assemblea Constituent".

Per la seva part, el PPC s'ha oposat per complet a aquestes conclusions i s'ha negat a "donar validesa democràtica" a un "procés que busca vulnerar l'ordenament jurídic". Des de CSQEP, han "lamentat" que el pacte de JxSí i la CUP mantingui "la unilateralitat" i ha avisat que el seu full de ruta "és per donar-se plaer" entre els independentistes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema