Les candidatures que s'han presentat per optar als càrrecs de direcció del nou Partit Demòcrata Català (PDC), l'antiga CDC, començaran demà els seus actes de presentació per tot Catalunya. Tal com va informar el nou partit independentista, les trobades tindran lloc fins al pròxim dia 21 en les federacions del partits i, en alguns casos, també a nivell comarcal i serviran perquè cada candidatura pugui explicar el seu pla de mandat.

El tàndem Marta Pascal i David Bonvehí és la candidatura favorita a la direcció del Partit Demòcrata a les primàries, en les que el conseller Santi Vila i l'alcaldessa Mercè Conesa competiran per presidir el Consell Nacional.

Els aspirants a concórrer a les primàries del 22 i 23 de juliol del Partit Demòcrata Català es presenten per a quatre nivells: la presidència i vicepresidència (es vota en bloc), la direcció de dotze membres, la presidència del Consell Nacional i el Defensor dels associats.

Només hi ha hagut una candidatura per al primer nivell, amb Artur Mas com a candidat a president i Neus Munté a vicepresidenta, que no obstant això se sotmetran a votació a les primàries.

Quant a la direcció executiva, inicialment s'havien postulat tres candidatures, però només s'han presentat dus: la liderada pels joves diputats Marta Pascal, fins ara portaveu de CDC, i David Bonvehí, dirigent de les comarques centrals; i una segona capitanejada pel líder de Reagrupament, Ignasi Planas, mentre que la candidatura de Germà Gordó es va retirar el mateix dia que va presentar la candidatura.

Tots els actes de presentació de les candidatures que començen avui seran oberts als associats i als simpatitzants del nou partit. Els actes començaran en la federació de Girona i seguiran demà per la Federació de l'Alt Pirineu i la de Lleida; dimecres en la federació de Barcelona ciutat, la federació de les comarques centrals i Barcelona comarques i dijous, dia 21, en les federacions de Tarragona i de les Terres de l'Ebre. Cada agrupació comarcal i de districte, com a mínim i de forma obligatòria, haurà de programar un acte sobre les eleccions i les candidatures que hi podran ser presents, juntes.

Els associats del Partit Demòcrata Català escolliran la presidència del partit, formada per un president i un vicepresident, la direcció nacional (amb un màxim de 12 persones i un coordinador general), la presidència del Consell Nacional i el defensor de les persones associades. Ho podràn fer en els diferents punts de votació que s'habilitaràn a partir del 22 de juliol a la tarda, fins al 23 de juliol al matí.