El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, va atribuir la reunió que va mantenir el dijous amb la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, a «un intent (del Govern central) d'escenificar un diàleg», encara que sense resultats ja que renovar el crèdit de 680 milions «és un automatisme».

Junqueras es va referir a la reunió mantinguda amb el Govern espanyol en unes declaracions a TV3 i també a Catalunya Ràdio en les quals va precisar que no és que la Generalitat hagi estat autoritzada a tenir més deute, sinó que simplement «hi ha hagut una renovació de crèdit de curt a curt (termini) per valor de 680 milions d'euros». Sobre aquesta qüestió, va definir la «renovació de crèdit» com «un simple automatisme» ja que operacions com aquesta «s'apliquen cada mes per totes les Administracions i no són notícia, fins i tot al juny n'hi va haver una de 4.200 milions d'euros» i va passar desapercebuda des del punt de vista informatiu.

Junqueras va reconèixer, en aquest sentit, que potser la reunió seria a causa «d'un intent d'escenificar un diàleg» per part del Govern amb tots els actors, encara que pel que fa als seus resultats «res de res» i això «no ho dic en to pejoratiu o de retret». És més, va afegir, «sempre que tinguem l'oportunitat d'explicar-nos ho farem, però no hi ha cap compromís concret de més trobades bilaterals». El vicepresident també va precisa que en quant a la qüestió més política «és més que evident que estem als antípodes» amb el govern espanyol.