El secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, ha enviat una carta a la militància per informar que el partit no ha pogut arribar a un acord amb els bancs i es veurà abocada a un concurs de creditors. Els democratacristians estaven negociant per arribar a un conveni que permetés garantir la viabilitat econòmica del partit mentre ja s'estaven impulsant iniciatives com un Expedient de Regulació de l'Ocupació (ERO) o la posada en venda de la seu central. "Em dol comunicar-vos que, finalment, no hem pogut tancar el conveni amb els creditors, la qual cosa ens obliga a continuar el procés concursal", diu Espadaler en la seva missiva.

Espadaler ha assegurat que continua creient que les idees que defensa Unió "continuen essent perfectament vigents i més necessàries que mai", tot i que ha reconegut "la dificultat de definir el futur més immediat".

"És temps d'assumir la realitat per difícil que sigui, de gestionar-la amb honestedat i intel·ligència política i, sobretot, de mirar endavant", afegeix el secretari general del partit, que ha recordat que estar "al final d'un camí o al principi d'un renovat projecte és una decisió" que està en mans dels militants.