Amb un fragment de la cançó Aniversari del grup Manel, Xavier Cima, exdiputat i exdirigent de CDC, felicitava, el 3 de juliol passat, a qui des d'ahir és la seva muller, Inés Arrimadas, cap de l'oposició i líder de Ciutadans de Catalunya, que aquell dia en feia 35. D'alguna manera, ahir, en les exclusives Bodegas Luis Pérez -els entesos diuen que s'hi elaboren uns dels millors vins d'Espanya-, a Jeréz de la Frontera, terra natal de la núvia, envoltats d'hectàrees i hectàrees de vinya, l'amor feia possible allò que, almenys de moment, en política sembla impossible: la unió, en aquest cas civil, d'independentistes i de no independentistes.

De la banda de la núvia, entre els convidats hi havia una nodrida representació de la direcció de C's, amb Albert Rivera i la seva parella, Beatriz Tajuelo, al capdavant, amb alguna absència destacada, com la del diputat Juan Carlos Girauta, que no hi va poder assistir per motius personals. Fins i tot l'oficiador de la cerimònia era de "l'equip taronja" (el color corporatiu del partit d'Arrimadas): es tracta de Carlos Pérez, regidor "ciutadà" de Jérez.

Menys representació política, però, a la banda del nuvi, qui els últims dies ha estat blanc de crítiques dels partidaris de la separació de Catalunya d'Espanya per haver modulat Cima, enginyer i consultor d'obra civil, la vehemència independentista que mostrava, sobretot, a les xarxes socials, amb tuits on deixava clar sovint que "Catalunya no és Espanya". Sembla que l'amor que professa per Arrimadas ha estovat aquest polític nascut a Vic i que també va ser regidor de l'Ajuntament de Ripoll ("la meva vida professional ha donat un gir i no puc dedicar-me a l'Ajuntament tant com voldria (...) No tinc el cap a Ripoll", declarava Cima a Diari de Girona poc després de prendre la decisió d'abandonar la política activa).

Menys independentista

Sense anar més lluny, poques hores abans del casori aquest jove ja expolític que participa activament en el think tank (laboratori d'idees) Twenty50, que reuneix joves emprenedors i polítics catalans, entre els quals també hi ha algun ex d'Unió Democràtica de Catalunya, com Roger Montañola, piulava, al Twitter, que "en un estat de dret, els límits els marquen els jutges, sempre. Els polítics fan lleis, el jutges les fan complir", amb referència a la votació que es va produir al Parlament català fa uns dies a favor d'iniciar el procés de desconnexió d'Espanya.

Desconnexió

Certa desconnexió, en aquest cas del món, van viure, també, els convidats a l'enllaç Arrimadas-Cima, que van haver de fer una mena de vot de silenci a petició dels nuvis, que no volen, sota cap concepte, que la festa esdevengui un circ mediàtic.

A la porta d'accés a les Bodegas Luis Pérez, un cartell penjat a la reixa, tancada (que alguns tuitaires van fotografiar i van fer córrer per la xarxa), anunciava un número de telèfon al qual tot aquell qui pretengués accedir a la finca havia de trucar. Un petit mar de vinyes protegia nuvis -que no fa massa van assistir plegats a l'enllaç del responsable de Comunicació de Ciutadans, Fernando de Páramo- i convidats dels objectius de les càmeres.

Una celebració discreta

L'espai escollit per la parella, la Hacienda Vistahermosa, una casa de l'any 1844 amb tres salons, un pati de tarongers, jardí i un mirador, és propietat d'un bon amic d'Inés Arrimadas, Willy. Un casament discret -això sí, sense estalviar detalls- per a una parella molt gelosa de la seva intimitat. De la història d'amor entre la cap de l'oposició i l'exdiputat de Convergència Democràtica, se'n saben ben poques coses: només que es van conèixer al Parlament de Catalunya l'any 2013, quan ella era la nova portaveu de Ciutadans i, ell, el substitut de Montserrat Roura a Convergència. I se sap, també, que tant ell com ella són dos grans aficionats del Barça.

Ahir es van donar el "sí,vull" l'un a l'altre. Que allò que l'amor -i la llei, espanyola, que uns defensen amb gran convicció i d'altres qüestionen amb rotunditat- no ho separi la política.