Els Mossos d'Esquadra han denunciat penalment el conductor d'un camió accidentat per cometre presumptament un delicte contra la seguretat viària en conduir sota els efectes de l'alcohol i drogues.

Els fets es van produir el dimarts 26 de juliol cap a les 23.09 hores al quilòmetre 13,5 de la carretera C-15z, al municipi de Sant Miquel d'Olèrdola (Barcelona), quan el camió, que anava carregat de ciment, va sortir de la carretera i va bolcar, segons han informat aquest diumenge els Mossos en un comunicat.

El conductor, de 47 anys i de nacionalitat romanesa, va ser sotmès a proves de detecció d'alcohol i drogues, tenint en compte que presentava símptomes d'embriaguesa.

L'home va donar positiu en la prova d'alcohol, amb 1,09 mil·ligrams per litre d'alcohol en aire respirat, set vegades més que el resultat permès --que és de 0,15 mil·ligrams per litre--, i també es va detectar que havia consumit drogues, concretament amfetamines.

El conductor del camió, que era veí de Castelló, es va fracturar diverses costelles i va ser traslladat a un centre hospitalari, on va ingressar amb un pronòstic greu.