Investigadors de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona han desenvolupat una nova tècnica que permet regenerar la part morta del cor després d'un infart amb greix del mateix òrgan. Els especialistes han identificat cèl·lules mare en el greix del cor vàlides per regenerar el múscul cardíac i reduir les cicatrius que deixen els infarts, segons que va avançar ahir TV3.

El director de l'Institut del Cor de l'Hospital Germans Trias i Pujol, Antoni Bayés, va explicar que el teixit adipós que es col·loca al cor fa que es creïn centenars de comunicacions amb l'infart que no batega i una vegada fetes aquestes comunicacions vasculars es permet que les cèl·lules mare arribin a la zona morta i es comenci a regenerar. Els investigadors segueixen treballant ara en el perfeccionament d'aquesta tècnica, amb l'objectiu que se'n generalitzi l'ús als hospitals.

Bayés va destacar a més que es tracta d'una tècnica senzilla i barata, perquè utilitza les cèl·lules del mateix individu. "Estem davant un salt qualitatiu en el tractament de les malalties del cor i això és francament innovador i un canvi de concepte", va subratllar.