L'Ajuntament de Barcelona, liderat per Ada Colau, va imposar ahir una multa de 3.300 euros a la plataforma «Barcelona amb la Selecció», per haver instal·lat sense permís i sense pla d'autoprotecció una pantalla gegant a la plaça de Catalunya de la capital catalana per veure l'Espanya-Itàlia durant la celebració de l'Eurocopa fa unes setmanes. Segons van informar diverses fonts municipals, la sanció es correspon a una multa per infracció d'activitat de concurrència pública sense llicència, per falta de pla d'autoprotecció i també per ocupació de l'espai públic sense llicència.

La plataforma va demanar permís de concentració a la conselleria d'Interior de la Generalitat, que el va concedir, per reunir-se a la plaça de Catalunya el passat 27 de juny. No obstant això, el consistori de Barcelona no els va autoritzar a instal·lar una pantalla per veure el partit entre la Roja i Itàlia, de manera que finalment el consistori de Barcelona, un cop tramitat l'expedient obert, va acordar que sancionaria la plataforma, tal com va confirmar ahir. La multa és d'un total de 3.300 euros, però si es paga abans de divendres que ve el seu import quedarà reduït a la meitat, segons les fonts municipals consultades.

Campanya improvisada

La plataforma «Barcelona amb la Selecció», per tal de fer front a la situació, va prendre ràpidament mesures al respecte i va demanar a través de les xarxes socials que els partidaris de la Roja facin aportacions en un compte corrent per poder pagar aquesta sanció imposada per l'Ajuntament de Barcelona.

Durant la passada campanya electoral del 26-J, que va coincidir amb la celebració de l'Eurocopa, Ciutadans (C's) també va aprofitar la convocatòria d'un dels seus actes electorals a l'Arc del Triomf de Barcelona per instal·lar-hi una pantalla gegant i poder seguir en directe el partit de l'equip de futbol espanyol contra Turquia.

El regidor del districte de Gràcia de Barcelona, Eloi Badia, va indicar ahir en una roda de premsa que a la plataforma se l'ha multat com s'hagués fet amb qualsevol altre tipus d'irregularitat, «com a tot aquell que no reuneix els requisits bàsics» per portar a terme una activitat i la celebra igualment encara que no disposi del permís per fer-ho.