La Policia Nacional va detenir ahir a cinc lladres, suposats membres de la banda Pink Panther, els quals estaven investigant i que van sorprendre quan acabaven d'assaltar amb un revòlver una joieria del passeig de Gràcia de Barcelona, en una persecució en la qual es va sentir fins i tot alguna detonació. Segons van informar fonts pròximes al cas, l'atracament va succeir cap a les 11.45 hores del matí i va provocar algunes escenes de nerviosisme a les terrasses dels bars i restaurants dels voltants de la zona, ja que alguns dels lladres van ser detinguts després d'una persecució a peu a la zona, l'epicentre comercial d 'articles de luxe a la capital catalana.

Tal com expliquen alguns dels testimonis que ho van presenciar en primera persona, en aquesta persecució hi va haver diverses detonacions intimidatòries a l'aire. Segons va informar en un comunicat la Policia Nacional, els detinguts suposadament són membres de la banda Pink Panther, una organització internacional especialitzada sobretot en atracaments a joieries.

La Unitat de Delinqüència Especialitzada i Violenta (UDEV) de la Policia Nacional feia temps que estava fent un seguiment dels sospitosos, la majoria originaris de països de l'Europa de l'Est, en col·laboració amb les policies de Sèrbia i d'Alemanya.

Les detencions les van practicar agents del Grup Especial d'Operacions (GEO) de la Policia Nacional, després d'una persecució a peu des de la joieria, situada al número 46 del passeig de Gràcia, fins al carrer consegüent de Pau Claris. Els agents van intervenir als detinguts, que tenien una moto aparcada molt a prop i pensada per tal de poder fugir, amb les joies robades prèviament.

Els atracadors van interrompre a la Joieria Gràcia de Barcelona i van apuntar amb una arma de foc als responsables i dependents de l'establiment. Un cop a dins del local, van trencar diverses vidrieres per fer-se amb un botí de joies, que posteriorment es van poder recuperar, acabada la persecució.

En sortir, els agents de paisà de la Policia Nacional els esperaven i els van poder detenir i recuperar el botí, després d'una petita persecució corrent per la zona. L'assalt a plena llum del dia en aquesta joieria i la posterior persecució a peu durant uns metres pel centre de Barcelona van crear algunes escenes de tensió a les terrasses properes i pels vianants que passaven per la zona, fins que es va poder reduir els cinc sospitosos.

Els Mossos d'Esquadra també van acudir al lloc dels fets per donar suport a la Policia Nacional, segons fonts de la policia catalana.