El president Carles Puigdemont rebrà al Palau de la Generalitat l'associació cultural La Coronela, que ha protagonitzat una polèmica amb el govern d'Ada Colau, i situarà el centre de gravetat de la cerimònia oficial de la Diada de l'11 de setembre a l'esplanada del Born Centre Cultural.

El col·lectiu que recrea La Coronela, una històrica milícia encarregada de la defensa de la ciutat de Barcelona el 1714 davant les tropes borbòniques, no ha rebut l'autorització del govern municipal per iniciar des de la seu de l'Ajuntament la seva tradicional desfilada amb motiu de la Diada fins al monument a Rafael Casanova. Fonts de la Generalitat han confirmat que els integrants de La Coronela i els de l'associació Miquelets de Catalunya, que recreen els soldats austracistes catalans que van combatre en la Guerra de Successió entre el 1704 i el 1714, seran rebuts l'11 de setembre per Puigdemont al Palau de la Generalitat, situat davant la seu de l'Ajuntament, a la plaça de Sant Jaume.

Aquell mateix dia, l'acte institucional de la Generalitat amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya tindrà lloc a l'esplanada al costat del Born Centre Cultural, on es conserven les ruïnes de la ciutat destruïda durant l'assalt de les tropes borbòniques al segle XVIII. Justament aquest espai s'ha vist aquesta setmana a l'ull de l'huracà, arran de la pretensió del govern de Colau d'instal·lar-hi una exposició en la qual es mostraran estàtues de Franco, si bé la proposta ha estat criticada per diversos partits de l'oposició.