La policia espanyola, amb la col·laboració d'Interpol Belgrad i de la policia alemanya, ha aconseguit la detenció per primera vegada d'un grup de Pink Panther mentre atracaven, una perillosa banda sèrbia que havia aconseguit divendres en 48 segons apoderar-se d'un botí de 400.000 euros en una joieria de Barcelona. El comissari en cap de la Unitat de Delinqüència Especialitzada i Violenta, Héctor Moreno, va destacar la importància d'aquesta operació, en la qual s'ha aconseguit detenir tot el grup, cinc persones, quan fugien de la joieria situada al Passeig de Gràcia de Barcelona en què acabaven de donar el cop.

Els membres de la banda, dedicats a perpetrar atracaments a mà armada a joieries per tot el món, estaven sent vigilats pels agents, després de ser alertats per la policia internacional del viatge a Barcelona d'un dels seus membres. "Era un dispositiu de vigilància, no sabíem si atracarien aquell dia o un altre, portàvem diversos dies darrere i la perillositat d'aquest grup va fer que adoptéssim mesures de seguretat" amb la presència del Grup Especial d'Operacions (GEO), "que va ser fonamental per a la detenció en un escenari amb molta gent en les màximes condicions de seguretat".

L'atracament després del qual van ser arrestats va tenir lloc al matí de divendres i va provocar algunes escenes de nerviosisme a les terrasses dels bars i restaurants dels voltants. Alguns dels lladres van ser detinguts després d'una persecució a peu a la zona, l'epicentre comercial d'articles de luxe a la capital catalana. En la persecució hi va haver detonacions intimidatòries a l'aire, segons alguns testimonis.

Fidels a la llegenda de la velocitat amb la qual treballen els Pink Panther, l'assalt es va produir en 48 segons, en els quals van rebentar diversos expositors amb una maça i es van apoderar del gènere més exclusiu de la joieria, que després de l'arrest s'ha pogut recuperar, al costat d'un revòlver.

Un dels membres de la banda, que portava un revòlver del calibre 44, va fugir fins un carrer pròxim on va ser finalment interceptat pels policies, que van haver de fer dues detonacions a l'aire. Tres membres més van ser detinguts a pocs metres de la joieria i un quart, que va aconseguir en principi escapar, també va ser arrestat. "És una operació que té una gran importància", va destacar la policia.