El nou Secretariat Nacional de la CUP va sortir escollit amb el suport del 76,23% dels sufragis, en un procés de votació que va començar el 30 de juliol i que ha comptat amb una única candidatura col·lectiva. La candidatura, que inclou noms com Quim Arrufat i Lluc Salellas, va rebre 837 vots favorables. En el procés hi han participat 1.098 persones, que representen un 63% de la militància amb dret a vot. Un total de 239 militants (21,7%) han optat pel vot en blanc i s'han registrat 22 vots nuls.

Laura Rafecas (540 vots, un 52,33%), Xevi Generó (502 vots, 48,64% ), Albert Serrats (408 vots, 39,53%) i Òscar Simón (351 vots, 34,01%) també formaran part del nou secretariat. Rafecas, Generó i Simón repetiran mandat, ja que també formaven part del Secretariat Nacional sortint.

Els 15 membres del nou Secretariat Nacional seran: Quim Arrufat, la figuerenca Natàlia Sànchez, el gironí Lluc Salellas, Núria Gilbert, Dani Corpas, Anna Gabaldà, Juanma Rojas, l'hilarienca Elisabet Punset, Eduardo Càliz, Aida Sanuy, l'olotí Ricard Torné, Laura Rafecas, Xevi Generó, el bordilenc Albert Serrats i Òscar Simón.

En total, han participat 1.098 militants (d'un cens de 1.738 persones), la qual cosa representa un 63,18% de la militància de la Candidatura d'Unitat Popular amb dret a vot. Els membres del Secretariat Nacional sortint van fer pública una carta dirigida al conjunt de la militància en la qual desitgen als nous companys que entren a formar part de l'òrgan de la CUP "molts encerts" per tal de mantenir "l'organització compromesa amb les lluites populars".

L'advertència de Gabriel

En un altre ordre de coses, la diputada de la CUP Anna Gabriel va assegurar ahir que si el Govern i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, insisteixen a vincular la qüestió de confiança als pressupostos de l'any 2017, el sentit del vot dels anticapitalistes es podria complicar. En aquest sentit, Gabriel va avisar Puigdemont que acabaran deixant, un cop més, en mans de "les bases" de la CUP la decisió sobre què faran els seus diputats el dia 28 de setembre si els termes de la qüestió de confiança van més enllà del full de ruta i el RUI.