La CUP no vol negociar amb el Govern el projecte de Pressupostos de 2017 si abans no hi ha una reunió amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per redefinir el full de ruta i incloure un referèndum unilateral d'independència.

En declaracions a Catalunya Ràdio recollides per Europa Press, Natàlia Sànchez i Xevi Generó, membres del nou secretariat nacional de la CUP, han explicat aquest dimarts que porten setmanes reclamant una trobada a Puigdemont amb aquest objectiu.

L'objectiu dels 'cupaires' és pactar amb Puigdemont la culminació del full de ruta abans de la qüestió de confiança a la qual se sotmetrà a final de setembre, i només així entraran a parlar dels Pressupostos amb el Govern.

Per aquesta raó, la CUP ha declinat en diverses ocasions començar les negociacions dels comptes amb el conseller d'Economia i vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, després que Generó hagi admès que volen separar les dues qüestions perquè consideren que són processos diferents.

"Són dues parts de la tasca parlamentària que no aniran juntes", ha advertit el diputat de la CUP, i Sànchez ha afegit que, una vegada redefinit el full de ruta, serà el moment de parlar d'uns comptes que siguin el reflex d'aquesta proposta política.

"Concretem primer el full de ruta, la prioritat política del país, la part que preocupa a la gent perquè vol saber com acabarem aquesta legislatura excepcional, com fem la ruptura democràtica amb l'Estat, i a partir d'aquí podem parlar de com es tradueix el full de ruta en els Pressupostos", ha apuntat Generó.

Sobre aquesta qüestió, el diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà ha assegurat, en un apunt en el seu compte de Twitter recollit per Europa Press, que estan "pendents i esperançats de la trobada entre Puigdemont i la CUP per poder començar a negociar els pressupostos".