El departament de Protecció Civil de la Generalitat ha emès una prealerta del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) per les fortes pluges que estan afectant a les comarques del Pirineu i Prepirineu.

Segons un comunicat del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), entre aquestes tempestes destaquen els 32 litres/m2 que han caigut avui a Puigcerdà en 20 minuts.

Al llarg de la tarda els xàfecs, que poden ser intensos i acompanyats de calamarsa, poden afectar principalment a les comarques de Girona i Catalunya Central, i de cara a la tarda i matinada també al prelitoral i litoral.

Aquestes intenses pluges es poden desplaçar les pròximes hores a les comarques del Berguedà, Alt Empordà, Pla de l'Estany i Gironès. No es descarta que hi pugui haver precipitacions intenses al prelitoral i litoral de la costa central, incloent Barcelona i la comarca del Maresme.

Davant aquestes inundacions, Protecció Civil ha recomanat extremar les precaucions i la prudència al volant i seguir els consells del Servei Català de Trànsit en els desplaçaments i activitats a l'aire lliure pels xàfecs que poden afectar avui en "gran part de Catalunya".